Запечатаха цех за производство на сладолед във Варна

1
Цехът вече е бил запечатван от контролните органи, но въпреки това е продължавал да работи
Цехът вече е бил запечатван от контролните органи, но въпреки това е продължавал да работи Видео: NOVA

Цехът вече е бил запечатван от контролните органи, но въпреки това е продължавал да работи

С хубавото и топло време сладоледите стават все по-изкушаващи. А със старта на лятото от Българската агенция по безопасност на храните започнаха засилени проверки за качеството на леденото лакомство, което ни се предлага. Инспекции се провеждат в производствени цехове и обекти за продажба.

„Следи се дали се спазва технологичният процес, параметрите на пастьоризация, закаляване и съхранение на сладоледа, етикетиране, състав и алергени, ако има такива”, обясни д-р Златина Димова, директор на ОДБХ - Варна, предава NOVA.

И докато на повечето места изискванията са спазени, проверките показват, че има и обекти с груби нарушения: използване на суровини с изтекъл срок на годност, работа на персонал с изтекли здравни книжки и др.

Такива нарушения са открити в производствен цех във Варна. Той вече е бил запечатван от контролните органи, но въпреки това е продължил да осъществява своята дейност.

„Лицето не се яви на заповед за спиране на дейност, въпреки че беше извикан в ОДБХ - Варна. На 14-и е проведен разговор, при който лицето пак отказва. На 19 юли, със съдействието на „Икономическа полиция”, обектът е посетен обекта, но не е осигурен достъп”, обясни д-р Надежда Петрова - гл. инспектор в ОДБХ.

Екипът на NOVA потърси управителя на цеха по телефона, но без резултат.

Това е престъпление по Наказателния кодекс и ние сме предприели съответните действия с писмо до другите отговорни институции”, каза д-р Димова.

За нарушителите обаче са предвидени сериозни глоби, започващи от 2000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Балканеца
    Лицето знае, че популира в кочина и се държи като в кочина. Били го затворили, той отворил. Ми пак ще отвори, ще си плати глобата, ще я избие десетократно с боклуци и така може години. После българите криви, че ходели в Гърция и Турция на море, пък то такава хубава кочина по нашия бряг са организирали "бизнесмените"...
  • 6
    1
    Русенец
    Пръднахте му на уя с тея 2 палки! Заслужава да бъде полят с този сладолед и сложен до кошер!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари