Заместник-областен управител раздава листовки на русенци за ползата от ваксинацията срещу Covid-19

0

Близо 800 души от област Русе са се запознали с подробна информация относно ползите от имунизацията срещу Covid-19.

Това стана възможно благодарение на продължаващата вече четвърти ден информационна кампания на територията на региона.

Днес тя се провежда в Русе и в нея за пореден път се включи заместник областният управител Синан Хебибов. Той заедно с доброволци от Българския червен кръст раздаваха информационни материали на русенци и обясняваха подробно за протичането на имунизационната кампания, както и за митовете около ваксинирането.

Информацията, която се предоставя на хората трябва да бъде достоверна и същевременно представена на достъпен език. Невярната информация води до погрешни решения. Когато изборът е информиран, нещата стоят по по-различен начин. Ние не агитираме, просто запознаваме гражданите с реалните факти.“, сподели Антоанета Нойкова от БЧК. Според нея кампанията е особено полезна в по-малките населени места, където само в рамките само час – два, буквално веднага след прочитане на листовките и разговор с представителите на организацията, хората са се записвали. Какъв е ефектът на настоящата кампания е трудно да се каже към момента, но в Две могили само за няколко часа са се записали близо 40 души за ваксинация.

От своя страна Синан Хебибов е категоричен, че трябва да се обхванат още повече населени места и на хората да се обясни търпеливо защо е добре да бъдат имунизирани. Според него до преди няколко месеца комуникацията с хората не се е провеждала по най-правилния начин и това е демотивирало дори желаещите да се ваксинират. „Липсата на доверието в управляващите Covid-кризата и хаотичността при техните действия бе показателна и повлия негативно.“, коментира още той. Хебибов счита, че сега нещата са значително по-добре и позитивната кампания, която не цели да уплаши гражданите, ще доведе до резултат.

Припомняме, че инициативата бе организирана съвместно от Областна администрация – Русе, Българския Червен кръст, Регионалната здравна инспекция, както и с подкрепата на Министерството на здравеопазването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари