Заместник-министърът на транспорта: Имаме готовност да започнем проектиране на жп линията Радомир - Кулата

0
В областта на пътната инфраструктура продължаваме проектите за изграждане на магистрала Русе - Велико Търново и довършване на АМ „Струма, допълни Анна Натова
В областта на пътната инфраструктура продължаваме проектите за изграждане на магистрала Русе - Велико Търново и довършване на АМ „Струма, допълни Анна Натова Снимка: Министерство на транспорта

В областта на пътната инфраструктура продължаваме проектите за изграждане на магистрала Русе - Велико Търново и довършване на АМ „Струма, допълни Анна Натова

"Полагаме усилия за подобряване на трансграничните връзки с Гърция и региона, като това включва както пътната, така и железопътна свързаност."

юТова каза заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова по време на Форум за свързаност в Югоизточна Европа (Southeast Europe Connectivity Forum), който се провежда вчера и днес в Солун, съобщиха от Министерството на транспорта.

Изграждането на жп линията от София до Кулата е едно от направленията, по които работим активно“, изтъкна заместник-министър Анна Натова. Българската държава в момента извършва проектирането на жп линията София-Перник-Радомир и е готова да започне подготовката и на последния участък между Радомир и Кулата. Възможен вариант за финансиране на проекта е програма INTERREG България – Гърция 2021-2027 г.

В областта на пътната инфраструктура продължаваме проектите за изграждане на магистрала Русе – Велико Търново и довършване на АМ „Струма“. Изграждането им ще допринесе за подобряване на връзките север-юг, които стават все по-важни в днешната обстановка“, допълни заместник-министърът.

Анна Натова обясни, че за изминалите два програмни периода България е постигнала сериозен напредък в усвояването на европейски средства за развитие на транспортната свързаност. „Трябва да увеличим още темповете в тази посока, за да догоним нашите партньори в Европейския съюз“, отбеляза заместник-министър Натова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари