Зам.-министърът на земеделието: Очакваме изключително добра зърнена реколта

1
През последните години зърнопроизводството в България бележи ръст, добави Иван Христанов
През последните години зърнопроизводството в България бележи ръст, добави Иван Христанов Снимка: БТА

„Навлязохме във важен етап от стопанската година – началото на жътвената кампания. За поредна година очакваме добра зърнена реколта и в момента са налице всички предпоставки тя да бъде прибрана навреме. Това се случва благодарение на труда на земеделските производители, на натрупаните знания, умения и опит в сектора, както и на развитието на аграрната наука“.

Това заяви заместник-министърът на земеделието Иван Христанов, който участва в откриването на жътвената кампания за 2022 г. в община Димитровград по време на Тракийския жътварски събор – Странско 2022, съобщават от Министерство на земеделието.

Иван Христанов отбеляза, че земеделските производители бяха изправени през последните месеци пред много предизвикателства, като политическото ръководство на Министерството на земеделието полага постоянно усилия в посока подкрепа на сектора и поддържа постоянен и пряк диалог със земеделските производители.

Радвам се да посоча, че очакваме изключително добра реколтата при зърнените култури, която да е повече от достатъчна за осигуряване на необходимите количества за вътрешна консумация, както и за износ към трети страни. През последните години зърнопроизводството в България бележи ръст, благодарение на трайната тенденция за увеличение на средните добиви и все по-мащабното използване на модерна земеделска техника на полето“, каза още аграрният заместник-министър.

Той посочи, че българската пшеница е с доказани качества и това предполага да се произвежда хлебна продукция, която да отговаря на високите критерии на потребителите.

Заместник-министър Христанов благодари на организаторите за поканата и им пожела здраве, успешна жътва и високи добиви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари