Залятата с киселина Мария Бонева отправи послание към момичето с 400 шева

5
Ние нямаме гаранция, че това момиче ще се възстанови психически, казва Мария
Ние нямаме гаранция, че това момиче ще се възстанови психически, казва Мария Видео: bTV

Ние нямаме гаранция, че това момиче ще се възстанови психически, казва Мария

През 2002 г. Мария Бонева е залята с киселина и обезобразена. Нейният случай е определен като "лека телесна повреда".

Такъв беше определен и случаят на 18-годишното момиче от Стара Загора, което получи 400 шева след насилие от мъжа, с когото е имало връзка. Първоначално той е бил пуснат от ареста без никаква мярка с мотив на съда, че множеството порезни рани с макетен нож по цялото тяло, счупен нос и обръсната глава са "лека телесна повреда". Днес той е задържан.

Дойдох в студиото без грим тази сутрин, защото искам да отправя послание към това дете, че всичко е поправимо. Аз не се притеснявам от моите белези и ако някой трябва да се притеснява, това са хората, които ги причиняват, и тези, които с лека ръка разрешават да има леки присъди“, каза Мария Бонева, цитирана от bTV.

„Щастлива съм от новината, че е задържан и това показва, че има силно гражданско общество. Точно сега, когато е задържан, не трябва да спрем. Вълната в социалните мрежи трябва да продължи. Трябва да се вземат спешни мерки и този човек да получи своята присъда“, каза още Бонева.

Лека телесна повреда е, когато няма застрашаващи живота обстоятелства. Но никой не говори за психологичния момент. 21 години след моето заливане с киселина аз все още имам достатъчно много белези и се налага на моите внуци да обяснявам защо ги имам. Ако това за господата експерти е „лека телесна повреда“, аз мога категорично да кажа, че това не е така. Ние нямаме гаранция, че това момиче ще се възстанови психически“, коментира Бонева.

Според нея е нужна здравна и правосъдна реформа и хората трябва да знаят, че ще получат наказание.

„Видях снимките и съм потресена. Тук вече говорим за повреда в цялото ни общество и че хора на такива длъжности могат да си позволят така да отсъдят“, каза още Мария Бонева.

Според нея съдийката трябва да бъде също подведена под отговорност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Ivo
    Че ние имаме ли сьдии и прокурори,това са подкупни боклуци!!Напьлно некомпетентни!Калинките на ГЕРБ .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари