Заловиха обирджиите на бензиностанцията в Русе

0
Полицаите попаднали на следите им след полицейска операция в квартал "Селеметя"
Полицаите попаднали на следите им след полицейска операция в квартал "Селеметя" Снимка: Dunavmost / Архив

На 3 март т.г. около 00:41 часа в Първо РУ в Русе е получен сигнал за извършен грабеж в бензиностанция, намираща се на бул. "Христо Ботев", на изхода от град Русе в посока гр. Варна. 

Дежурната служителка в обекта е обяснила, че около 00:25 часа в търговското помещение на бензиностанцията влезли двама мъже, облечени с тъмни дрехи и с качулки на главите, с процепи само на очите. Те я заплашили, че ще я пребият ако мръдне и ѝ казали да си вдигне ръцете, след което успели да вземат сумата от около 290 лева от оборота и избягали.

Веднага след получаване на информацията на място са изпратени полицейски служители за изясняване на случая. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група на ОДМВР – Русе, сигналът документиран и  започнато разследване и издирване на извършителите, като е образувано досъдебно производство за престъпление.

За изясняване на престъпното деяние и установяване на извършителите от страна на полицията са набелязани и предприети всички необходими действия. Така миналата седмица, при проведената от ОДМВР - Русе специализирана полицейска операция на територията на няколко русенски квартала, а по-конкретно в кв. Селеметя, служителите на реда са установили данни за евентуалните извършители на грабежа. В резултат на перфектната съвместна работа на криминалисти от Първо и Второ РУ лицата, свързани с престъплението са установени и задържани. Това са двама русенци на 36 и 16 години и един от град Две могили на  20 години, като двамата пълнолетни са мъжете влезли в бензиностанцията, а третият е изчаквал извън обекта и обсега на камерите.

Единият от задържаните е издирван от правосъдните органи, заради влязла в сила присъда, като умело се е укривал в различни населени места в страната.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Русенската прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари