Заловиха младеж, откраднал 500 лева от магазин в Иваново

1
Апашът сам се издал
Апашът сам се издал Снимка: Dunavmost

Полицейски служители от районното управление във Велики Преслав установиха и задържаха извършител на взломна кражба часове след като я извършил.

За кражбата от смесен магазин в село Иваново било съобщено на 10 май сутринта, след отваряне на търговския обект, съобщават от полицията. След влизане в магазина било забелязано, че касата е отворена и липсвали пари. Подаден е веднага сигнал в полицията. На място пристигнал полицейски екип.

При извършения оглед било установено, че „апашът“ проникнал в търговския обект след като взломил решетка на прозорец. От касата извършил кражба на сумата от 500 лева.

Проведените издирвателни действия за установяване на извършителя започнали веднага и няколко часа по-късно дали резултат. На ул. „Коста Шапков“ в селото за проверка бил спрян водач на мотопед без поставени табели. Изяснено било, че не е регистриран по надлежния ред, за което било образувано досъдебно производство.

По време на проверката 19-годишен местен жител отишъл при униформените и започнал притеснено да ги разпитва защо има толкова много полиция в селото и какво търсят. Кварталният полицай провел беседа с Х.А. Той се издал, че знае за кражбата.

Малко след това признал, че той откраднал парите от магазина. Завел униформените в дома си и им предал доброволно сумата. Парите били непокътнати. Възстановена е цялата сума, открадната от магазина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари