Заловиха мъже, разпространявали дрога за близо 1 милион лева

1

Лидерът на престъпната група е син на бивш кметски наместник

Двама са арестувани до 72 часа по обвинение за разпространение на марихуана, произведена в Бургас. Очаква се утре да бъде разгледано искането на прокуратурата за техния постоянен арест. Трети участник е обявен за издирване. И тримата са криминално проявени. Това заяви Ангел Георгиев, държавен обвинител от Окръжна прокуратура в Бургас на извънреден брифинг, предаде NOVA.

Тримата, според данни на регионалната служба за борба с организираната престъпност (БОП)-Бургас, са успели да реализират 5 кг марихуана. При обиск са открити други 4 кг в наличност, заяви Ради Пенев, ръководителят на БОП-Бургас. Според прокурор Георгиев при днешното претърсване били открити още 500 г от рода на канабиса. Очаква се експертизите да бъдат готови до вторник и тогава да бъдат повдигнати нови обвинения към арестуваните, допълни прокурорът. Според цените на съдебната система тези 4 кг се оценяват на около 120 000 лева, но на свободния пазар цената е по-висока. „За 9-те килограма цената е около 1 млн. лева на свободния пазар”, уточни Пенев.

Лидерът на групата е син на бивш кметски наместник. Те са земеделски производители, имат селскостопански обекти и язовир. Производството е ставало в с. Смолник, община Карнобат. По-активни са през месец май, когато насаждат канабиса. Предаването на наркотика никога не е лично, предлагането става от други двама”, каза Пенев.

Обвиняемите могат да получат до 6 г. затвор, ако им бъдат повдигнати и нови обвинения, сред които за участие в престъпна група, където наказанията са от 3 до 12 г. за организатора и от 2 до 10 г. за участниците в престъпната схема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    123
    Само в претъпа ченгенджийска чутура се въртят милион лева за 9 кила трева отгледана по баналния начин от снимките. Измислят си и надуват абсолютно изкуствено статистиката на западналите си отдели които генерират само и то сериозни разходи.
  • -2
    1
    Бахти законите...
    Какви са тези наказания - до 6 години за такива количества? В Бразилия, САЩ и др. ще лежат 20-30 години, нали все пак гледаме телевизия и там виждаме действителни случаи от тези страни. Но така е само в България, защото тези по върховете са тарторите на тази дейност и те пишат законите чрез своите 240 хрантутника.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари