Законодателни промени са напът да ограничат достъпа до медицински услуги

1
Всичко това, за което ние с години се борихме, отива в кошчето за боклук, коментира професор Огнян Хаджийски
Всичко това, за което ние с години се борихме, отива в кошчето за боклук, коментира професор Огнян Хаджийски Видео: Кис 13

Лекари и болници "скочиха" срещу готвени промени в Закона за обществените поръчки

Достъпът до медицински услуги може да бъде ограничен заради предложени законодателни промени.

Те предвиждат здравната каса да провежда процедури, свързани с лечението на пациентите, по Закона за обществените поръчки. Лекари от Русе алармират, че това би означавало НЗОК да сключва договори само с тези болници, които предлагат най-ниска цена, предава телевизия КИС 13.

"Всичко това, за което ние с години се борихме, отива в кошчето за боклук", коментира предложените промени професор Огнян Хаджийски, който е член на управителния съвет на Българския лекарски съюз.

От това ще страдат най-много пациентите, чийто достъп до медицинска помощ ще бъде ограничен, смятат от Българската болнична асоциация.

От всички съсловни организации в здравеопазването са категорични, че не трябва да се допуска предлаганите промени в закона да бъдат приети.

Проектът за промени е публикуван за обществено обсъждане до 24 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    Етрополе
    Тазобедрена протеза. Изработва в цеха ни. Търговската цена е 700 лева. Изкупува се, преопакова се и се предлага като швейцарска или немска на цена 5050 лева. Касата поема 1050 лева, пациента доплаща 4000 лева.
  • 1
    5
    daskal
    Ще е интересно да полюбопитствате за цените на стентовете и другите джаджи. На какви пари се предлагат и могат да се закупят от фирмите производителки и на какви пари всъщност се купуват в България. Ще разберете много интересни неща. Например как някакви тарикати абсолютно законно трупат милиони в собствените си сметки с тези доставки.
  • 1
    4
    до 2
    СтенТове, не стенДове. На стенд те слагат, а не ти го слагат.
  • -2
    3
    Най-лошото, което може да се...
    Ако това се случи, всички "разбирачи" най-сетне ще разберат за какво става дума и достъпа до професори като Хаджийски и супер модерната база на частните болници ще ги гледат през крив макарон. Със задължителната здравна осигуровка само в конюшните, където на конвейр се получават базови грижи от стажанти, щото да е евтино. Апаратурата - от соца, щото да е евтино. Спокойно, разбирачи! Обществените болници от едно време ви очакват. Помните ли ги? Щото някои ги помним добре, а и още в държавните болници има такива красоти. Ако искате висококвалифицирани специалисти, грижи и апаратура, ще трябва да си плащате най-малкото в частна здравна каса и то яко да си плащате. Честито!
  • 6
    2
    Хайде, хайде
    Че къде е разликата? Някой да не си мисли, че са му слагали досега швейцарски стендове? Най евтиното на пазара и това е.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари