Захарта е поскъпнала с близо 80 процента за година

0
Цената на свинското месо ще тръгне на горе, прогнозира председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата
Цената на свинското месо ще тръгне на горе, прогнозира председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата

От първи октомври се наблюдава плавен възходящ тренд на цените и потребителската кошница се измени с повече от 6 лв. в номинал, като вече възлиза на 103 лв.

Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Владимир Иванов.

Захарта е скочила със 78 процента за последната година заради поскъпването на долара на международния пазар. В същото време цената на свинското месо остава без промяна. Иванов прогнозира, че свръхпредлагането на свинско месо ще остане в историята и цената му ще тръгне нагоре.

В отговор на въпрос Иванов заяви, че няма основания цената на хляба да нараства.

„Ню Йорк Таймс“: Инфлацията в Европа превръща хляба в злато

Той допусна задържане на цените през ноември и декември, като призова гражданите да купуват толкова, колкото им трябва.

Цялото интервю с Владимир Иванов можете да чуете от звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари