Захари Карабашлиев за изявлението на Константинова: Това е нехуманност

1
Мисля, че това видео-обръщение минава по неадекватност онова с културния министър на прозореца. С тази разлика, че онова беше само нелепо и полубезобидно, а това е друго
Мисля, че това видео-обръщение минава по неадекватност онова с културния министър на прозореца. С тази разлика, че онова беше само нелепо и полубезобидно, а това е друго Снимка: Министерски съвет

 Това е официална ДЪРЖАВНА позиция, внушаваща КОЛЕКТИВНА вина на огромна група хора

Мисля, че това видео-обръщение минава по неадекватност онова с културния министър на прозореца. С тази разлика, че онова беше само нелепо и полубезобидно, а това е друго. Това е официална ДЪРЖАВНА позиция, внушаваща КОЛЕКТИВНА вина на огромна група хора. Също така артикулирана с необходимата тревожност, делова решителност и още нещо, което граничи с нехуманност.

Чудя се кой отговаря за комуникационната „стратегия“ на това правителство. И дали това правителство фантазира, че ако говори това, което копейковците, Нинова и Янев биха искали да чуят ще спечели техния електорат? Скромното ми мнение е, че няма да спечели нито един избирател повече, докато обаче губи своите стопяващи се симпатизанти.

Пращане на оръжия, непращане на оръжия, газ, нефт, днес така-утре иначе, олио, хляб, ток, топло, пенсии, бежанска криза… сякаш към решаването на всеки един проблем се тръгва с цел да се угоди на някого. Но да искаш да угодиш и да можеш да решиш са две съвсем различни неща. (Справка: Иван Костов, който плати цената.)

Относно украинските бежанци – тези, които познаваме бяха подпомогнати НЕ от държавата, която тази госпожа-министър представлява, а от доброволци. Не са живели по хотели, не са ползвали държавни помощи, не са искали нищо и отдавна работят тук -- скромни, трудолюбиви, културни и щедри.

Някои, с които се запознахме продължават работата си дистанционно в Украйна(IT сектор) като квартирите им в София са платени от работодателите им в Киев. Не са ползвали нищо безплатно тук в бежански центрове, защото "има други, които се нуждаят повече от нас".

Някои вече напуснаха България.

Ние оставаме.

Захари Карабашлиев, писател

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    българин
    То пък управляващите в последните 2-3 десетилетия такава "хуманност" показаха към българските пенсионери, които с труда си построиха България, а ги прецакаха с мижавите пенсии, дето едва стигат за хляб и лекарства. Дори Б.Борисов в началота на 12 годишното си управление цели 4 - четири години не им повиши пенсиите и с 1 стотинка. Има доста хора, вече пенсионери, които са плащали между 5 и 20% т.н. ергенски данък върху бруто заплатите си. Тях кога, дали и как ще ги компенсират ли по някакъв начин? Те са по-важни от всякакви други чужденци, защото са давали голяма част от доходите си, за да има за българските деца. Сега ги компенсирайте тях, не ги оставяйте да се гърчат с мижавите си пенсии.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари