Захари Белчев: Полицията има оперативна информация за издирвания за убийството на Петров

0
Допуска се, че е стреляно от самото шосе, заяви журналистът
Допуска се, че е стреляно от самото шосе, заяви журналистът Видео: NOVA

Допуска се, че е стреляно от самото шосе, заяви журналистът

Прави впечатление професионалният почерк на реализиране на този разстрел. Това престъпление е било много добре организирано и планирано дълго време. Общоизвестните факти говорят, че има прицелна стрелба, която не е от близка дистанция. Това е свързано със сериозна подготовка за дългоцевно нарезно оръжие, най-вероятно карабина, снабдена с оптични прибори за прецизност. Най-вероятно става въпрос за еднократен изстрел в главата. Това каза адвокат Димитър Марковски, цитиран от NOVA.

По думите му предстои да се уточни дали спътницата на Петров е била ранена със същото оръжие. "Ако има друго, значи на място са били двама стрелци. Самата местност Бай Кръстьо е като фуния - има доста високи точки, от които може да се извърши прицелна стрелба на немалка дистанция. Целият почерк говори за доста добра организация", заяви той.

От своя страна журналистът Захари Белчев от "Телеграф" смята, че е имало очаквания, че срещу Алексей Петров може да бъде извършено ново покушение. По пътя, където е извършено убийството, няма храсти, има добра видимост. "Допуска се, че е стреляно от самото шосе, но не се знае дали от кола или колело. Извършителят може да се е качил като турист с велосипед, с градски транспорт или да го е взела кола", посочи той.

Според него вероятно полицията е имала оперативна информация за издирвания, защото вчера следобед е бил затворен проходът Петрохан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари