Тихомир Безлов: Важно е какво се случи в страната след взрива срещу Гешев

2
Безлов напомни, че първият който е взел отношение по темата е бил Алексей Петров, който след това бе убит
Безлов напомни, че първият който е взел отношение по темата е бил Алексей Петров, който след това бе убит

Безлов напомни, че първият който е взел отношение по темата е бил Алексей Петров, който след това бе убит

Прокуратурата вече има заключение какъв е бил взривът до колата на бившия главен прокурор Иван Гешев, който избухна на 1 май на пътя от Боровец за София. Експертите, обаче не са дали отговор на въпроса, дали това вещество може да взриви колата и да убие пътниците в нея. Темата коментират ген. Тодор Коджейков, бивш началник на НСО, и експертът по сигурност Тихомир Безлов в студиото на "Твоят ден" по NOVA.

Взривното вещество, използвано при антената срещу Гешев е разрушително, но автомобилът е бил брониран и се е намирал на далечно разстояние от него, каза ген. Тодор Коджейков, бивш началник на НСО.

Безлов посочи, че са важни процесите в страната, които се случиха след взрива. Той напомни, че първият който е взел отношение по темата е бил Алексей Петров. Безлов подчерта и убийството на Красимир Каменов - Къро, както и последвалото убийство на Петров.

Коджейков обясни, че е сложно да се сглоби устройството и да се наемат съответните лица, които да извършат атентата.

Безлов каза, че не си спомня за случай, в който поръчителите на атентат да са били разкрити.

Ген. Коджейков е на мнение, че трудно ще се установи кой е поръчителя и кой е извършителя, освен ако групата, която е действала не издаде виновните. Все пак той смята, че няма да се установи кой е поръчителя.

Генералът коментира и криптирането на телефона на Алексей Петров. Той посочи че, за да разкриптира една връзка трябва да имаш ключа на кодовете или високотехнологичен сървър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари