Загиналият пожарникар е паднал от 10 метра върху пейка

0

57-годишният младши инспектор Николай Николаев от Бяла е загинал при изпълнение на служебния си дълг.

Той е участвал в гасене на пожар, обхванал две къщи на ул.“Стефан Караджа“, когато е паднал от третия етаж, предаде БГНЕС.

При инцидента е получил травма на гръбначния стълб и малко по-късно е починал в русенската болница, въпреки усилията на лекарите. Друг негов колега е бил обгазен, но вече е стабилизиран и няма опасност за живота му. Заради трагедията днес и утре в Бяла е обявен траур.

Инцидентът е станал в петък малко преди 17 часа. Според разкази на съседи огънят е тръгнал от необитаема постройка, прехвърлил се е на изсъхнало дърво, а оттам върху две къщи-близнаци, които са били на ската над дървото.

Аз готвех вкъщи, когато изведнъж се напълни с дим, задушавах се. Като излязох навън и видях пламъците, се разтреперах, зарязах яденето и даже забравих да го изключа. Бяха такива огромни пламъци, такива черни кълба дим. Ние тук гасихме с маркучите, синът ми облива нашата къща, защото ние сме толкова близо. Аз отдолу от двора с друг маркуч обливах, иначе и ние щяхме да се подпалим“, разказва все още разтреперана съседката Тотка Петрова.

На място веднага са пристигнали три пожарни автомобила, както и водоноски, осигурени от земеделската кооперация, в която е работел един от живущите в изгорелите къщи. Очевидците разказват, че борбата с огъня е продължила около три часа, тъй като времето е било горещо и е имало вятър, който е разгарял пламъците. Точно когато пожарът е бил овладян, е станала трагедията. 57-годишният Николай Николов, за когото всички казват, че е изключително опитен, пада от ъгъла на покрива.

„Явно се е изморил и е направил някаква грешка или е стъпил на изгоряло, а може и маркучът да го е тласнал отгоре. Паднал е от 10-ина метра върху пейка в двора. Разбрахме, че по-късно е починал в болницата“, коментираха съседите. Някои от тях споделиха, че пожарникарите са се втурнали да гасят огъня без екипировка – основно кислородни маски, но специално Николов е бил напълно оборудван.

През целия ден днес колеги и приятели на пострадалите беленчани им помагаха да разчистят останките от изгорелите покриви на двете къщи. Напълно е унищожена мебелировката и покъщнината в част от стаите. Щетите тепърва ще се изчисляват, а разследването ще установи каква е причината за пожара.

Загиналият Николай Николов има 25 години стаж в пожарната и му е предстояло пенсиониране. Погребението му ще бъде в понеделник в Бяла.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари