Загина жена, която "поръчала" два пъти мъжа си

0
Николай Карбанов е сред най-опитните полицаи в София /снимката е илюстративна/
Николай Карбанов е сред най-опитните полицаи в София /снимката е илюстративна/

При пътен инцидент загина жената, уличена, че два пъти е поръчала убийството на бившия си съпруг - топченгето Николай Карбанов.

Заплетената история излиза наяве в края на 2015 година. Тогава излезе информацията, че служителка на КАТ Варна е поръчала и платила на две групи в страната да убият съпруга й, който е полицай. Мишената е полицаят от 4-то РУП в столицата - Николай Карбанов.

При мистериозни обстоятелства Николай Карбанов изчезна в същия ден, в който бе направен неуспешен атентат с два гранатомета срещу срещу Алексей Петров. Това привидно съвпадение създаде предпоставки за всякакви хипотези и спекулации. Оказа се обаче, че между двете събития няма никаква връзка.

След като бе издадена европейска заповед за арест на жената, тя бе задържана на аерогара - София на връщане Холандия. Според разследващите мъжът е бил поръчан и платен не от някой престъпник , а от съпругата си Соня, с която е в развод поне от 2 години. Дамата е бивш служител на МВР и майка на детето му.

По оперативни канали МВР научава за готвеното покушение и извежда Николай Карбанов от опасната за него среда, инсценирайки изчезването му. За да запазят живота му веднага го настаняват в секретна квартира, докато бъдат задържани килърите му. Разследващите са установили, че това е повторният опит на съпругата да поръча мъжа си.

Междурвременно БЛИЦ съобщи за изчезването на топченгето точно по времето, когато бе осъществен неуспешен атентат срещу Алексей Петров. Стрелбата с гранатометите е извършена тъкмо в района на Карбанов.

Николай Карбанов е сред най-опитните полицаи в София, но е понижен в длъжност след нападението над Ахмед Доган в НДК от Октай Енимехмедов. Той отговарял за сигурността на конференцията на ДПС от страна на МВР.

Негови колеги казаха още тогава, че изчезването му може да няма нищо общо с атентата и да е чиста случайност, както се и оказва на практика.

Дали бившата съпруга на Николай Карбанов го е поръчала или не, никога няма да стане ясно. Или поне съдът никога няма да се произнесе по този казус. На 31.12 2015 година, след като СРС я пуска от ареста, дамата решава да напусне София. Била е в компанията на мъж. Той, според запознати, е криминално проявен и наркозависим. Двамата потеглили с лек автомобил към Бургас, където планирали да празнуват Нова година. Но не стигнали до морския бряг. Малко преди разклона за Сливен и Ямбол катастрофирали.

И двамата са приети в болница в много тежко състояние. Обвинената в поръчителство е в тежка кома. На 11 януари тя умира, без да дойде в съзнание. Разследващите не откриват следи от манипулации по колата.

Няма данни катастрофата да е в резултат от техническа неизправност.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари