Загина състезателка в регатата "Кор Кароли"

0
Йоана Атанасова е 38-годишната състезателка от международната регата "Кор Кароли", която загина след като яхтата й "Скорпион" се обърна в бурното море
Йоана Атанасова е 38-годишната състезателка от международната регата "Кор Кароли", която загина след като яхтата й "Скорпион" се обърна в бурното море

Йоана Атанасова е 38-годишната състезателка от международната регата "Кор Кароли" , която загина след като яхтата й "Скорпион" се обърна в бурното море.

Инцидентът станал към 16 ч в петък край брега на Иракли по трасето от Варна до нос Емине. Ветроходката Йоана Атанасова паднала във водата и на няколко места се ударила фатално в корпуса на плавателния съд, борейки се с вълните да излезе, съобщава 24 часа.

С нея на яхтата бил и 42-годишният й съпруг, който също се озовал в морето. Засега не са известни причините за инцидента, но се предполага, че яхтата се е обърнала от непремерена маневра в морето. Жената издъхнала от раните си в Свети Влас, откъдето е откарана за аутопсия в Бургас. След инцидента организаторите на регатата от Варна взеха решение да я прекратят.

Утре трябваше да е вторият й етап до Бургас, който тази година за първи път попада в маршрута на престижното състезание. Eто и официалното им съобщение:

"Неприятен инцидент помрачи регатата "Кор Кароли". По време на първия етап Варна-Св. Влас при трагичен инцидент загина състезателката от Бургас Йоана Атанасова (39 г.) Инцидентът е станал в 12,10 ч в района между Бяла и Иракли. Яхтата "Скорпион" се обръща и тримата членове на екипажа падат във водата.

Един от тях се опитва и се качва на изправилата се лодка, но другите двама - съпрузи, остават във водата. Веднага на помощ идват други лодки от регатата. Подаден е сигнал тревога до цялата флотилия. Осигуряващият кораб в този момент е на опашката на флотилията, защото две от яхтите са имали проблеми с руля и се нуждаели от помощ.

От осигуряващата лодка са осъществили връзка по радиото с организаторите на регатата. Взето е решение от главния съдия и организаторите на състезанието за прекратяване на регатата", пише в съобщението.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари