Загадъчната миризма на рак

13
Ракът може да се прояви под формата на необичайни миризми
Ракът може да се прояви под формата на необичайни миризми

Ракът може да се прояви под формата на необичайни миризми

Рак. Думата, която може да предизвика страх и ужас у всеки. Но как да разпознаем, че нещо не е наред? Основните симптоми на злокачествените заболявания са твърде общи, а някои видове рак могат да бъдат напълно безсимптомни.

Но какво ще кажете, ако ракът се прояви под формата на необичайни миризми? Това може да звучи невероятно, но е напълно възможно.

Неотдавна в интернет се появиха истории за двама души, които са били диагностицирани с рак на мозъка след като са започнали да усещат странни миризми.

Британецът Алекс Савидж се събуждал няколко пъти през нощта от миризмата на изгоряла гума. В паниката той събудил годеницата си, но тя не усетила нищо. Алекс започнал да се притеснява и се обърнал за помощ към лекари. ЯМР-то показало, че той има глиобластом, агресивен вид рак на мозъка.

Англичанката Ясмин Клап пък била преследвана от призрачната миризма на изгорял хляб. Тя я усещала навсякъде, дори когато нямало хляб наоколо. Когато миризмата станала непоносима, Ясмин отишла на лекар, където ѝ поставили диагноза рак на мозъка в четвърти стадий.

И двамата разказали, че преди да започнат да усещат странните миризми, са имали и други симптоми, като умора, загуба на тегло и липса на концентрация. Но миризмите са били това, което ги е накарало да се обърнат за помощ.

Защо ракът може да предизвика странни миризми?

Учените все още не са напълно сигурни, но има няколко теории. Една от тях е, че раковите клетки отделят вещества, които могат да променят начина, по който мозъкът възприема миризмите. Друга теория е, че туморите могат да блокират нормалния поток на течности в мозъка, което може да доведе до натрупване на токсини и да предизвика обонятелни нарушения.

Въпреки че все още не е напълно ясно защо странните миризми могат да са признак на рак, е важно да се консултирате с лекар, ако забележите такива. Ранното откриване на заболяването може да увеличи шансовете за успешно лечение.

Какво да направите, ако забележите необичайни миризми?

Ако започнете да усещате странни миризми, които не могат да бъдат обяснени, е важно да се консултирате с лекар. Той може да ви назначи изследвания, за да изключи други възможни причини за симптомите ви.

Ако се установи, че миризмите са признак на рак, е важно да започнете лечение възможно най-скоро. Ранното откриване и лечение на заболяването може да увеличи шансовете ви за оцеляване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Farting Bull 🦬💥
    Време е да идеш на лекар.
  • 13
    1
    РУСЕНЕЦ
    Русенци,си живеем отдавна с миризми,на хлор в миналото,сега на бакелит и оцет,на изгоряло масло и други аромати.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари