Задържаният граничен полицай е искал подкуп за обществена поръчка

0
Служителят е поискал пари за уреждане на обществена поръчка за снабдяване с джипиес на гранични кучета
Служителят е поискал пари за уреждане на обществена поръчка за снабдяване с джипиес на гранични кучета

Служителят е поискал пари за уреждане на обществена поръчка за снабдяване с джипиес на гранични кучета

Граничният полицай, който бе задържан за подкуп, е работел по обществена поръчка за снабдяване с джипиес на гранични кучета, съобщава БТА.

Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Арестуваният е началник сектор. "Докато е работил по тази поръчка той е искал да му бъде платено, за да се постигне определен резултат – да спечели поръчката", разкри още силовият министър.

Служителят на „Гранична полиция“ е бил задържан с подкуп от 2000 лева. Акцията, в която са участвали екипи на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и която е под ръководството на Софийската градска прокуратура, е планирана по сигнал.

"Работим от няколко седмици по този случай с отдел "Вътрешна сигурност" на МВР. Получихме необходимото съдействие и от страна на прокуратурата. Мисля, че достатъчно прецизно и категорично са извършени следствените действия, за да бъде установена вината му“, добави Демерджиев.

Демерджиев посочи, че исканият подкуп е в процент. "Достатъчно голям е процентът", каза министърът. Според него подобни практики са основна причина да не бъдат добре обезпечени нашите сили. "В момента водим ефективна борба и това няма да бъде последният арест на хора, които се занимават с това", допълни Демерджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари