Задържаният агент е признал за над 50 незаконни погребения?

0
Местни жители от Клисура са видели недобре заровени гробове и са подали сигнали
Местни жители от Клисура са видели недобре заровени гробове и са подали сигнали Видео: NOVA

Откриха седем трупа, заровени в гориста местност край София

МВР потвърди, че се работи по мащабна схема за нерегламентирани погребения. По неофициална информация става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани.

От МВР потвърдиха, че по случая има задържан - 51-годишен погребален агент. По първоначални данни той извършвал погребенията, вместо да кремира телата. Повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка задържане под стража за срок до 72 часа. По информация на NOVA задържаният е признал за 50 заровени тела край сметище, близо до гробищен парк. Той не е работил сам.

Сигнал за открити гробове в местност край София е получен в Девето РУ-СДВР на 23 май от местен жител. Преди няколко години имаше подобен случай в хоспис в района на Банкя.

Текат следствени действия, образувано е и досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари