Задържаната банкерка остава в ареста

0
Според прокуратурата 29-годишната директорка на банков клон е отклонила около 400 000 лв. от сметки на клиенти
Според прокуратурата 29-годишната директорка на банков клон е отклонила около 400 000 лв. от сметки на клиенти Видео: bTV

Сливенският окръжен съд постанови постоянно задържане под стража за обвинената във финансови злоупотреби с пари на клиенти шефка на банков клон в Нова Загора.

Мотивът на съда беше, че има достатъчно доказателства, за да се счита, че 29-годишната директорка на финансов център е съпричастна към престъпленията, за които е обвинена.

Според прокуратурата от 2016 до 2019 г. жената е извършила неправомерни финансови трансакции от сметки на клиенти на банката за над 240 000 лева, 75 579 щатски долара и 1645 британски лири, информира bTV.

Според показания на двама от свидетелите от техни дебитни карти липсват съответно 19 600 и 25 600 лева. Данни на вътрешния одит на банката, изготвен на 12 февруари тази година, показват, че общата неправомерно отклонена сума е около 400 000 лева.

Обвиненията към 29-годишната шефка на клон на банка предполагат лишаване от свобода от 10 до 30 години. Има данни за това, че тя е пътувала често извън страната и въпреки чистото ѝ съдебно минало, с оглед на възможното наказание и тежестта на престъпленията, съществува възможност тя да се укрие.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари