Задържаха собственика на къща за гости в Румъния, в която изгоряха 8 души

0
Между загиналите при пожар на 26 декември имаше и три деца
Между загиналите при пожар на 26 декември имаше и три деца

Между загиналите при пожар на 26 декември са и три деца

Румънските власти задържаха собственика на къща за гости в южния окръг Прахова, където при пожар миналия месец загинаха осем души, включително три деца, съобщава Аджерпрес, цитирана от БТА.

Собственикът на туристическия комплекс "Ферма Дачилор" ("Фермата на даките") Корнел Динику и двамата администратори на комплекса са задържани днес за 24 часа, съобщи прокуратурата към Съда в Прахова.

Според прокурорите туристическият комплекс е бил изграден без разрешително за строеж и е работел по този начин от самото начало, а последвалите опити за легализиране на обекта са извършени при нарушение на закона, отбелязва телевизия Диджи 24. Прокурорите са установили, че къщата за гости "Ферма Дачилор" не е имала и сертификат за противопожарна безопасност.

По делото за пожара в село Тохани бяха изслушани шест души днес, включително собственикът Корнел Динику, администраторите на комплекса, настоящият и бившият кмет на община Гура Вадулуй, част от която е село Тохани, както и една служителка в отдела по градоустройство.

Осем души загинаха в пожара, който избухна сутринта на 26 декември в къщата за гости "Ферма Дачилор" в окръг Прахова. Седем от телата бяха идентифицирани на базата на ДНК-анализ. Очаква се генетичната експертиза да потвърди самоличността и на последната жертва, обявена за изчезнала при пожара, посочва Аджерпрес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари