Задържаха шофьора на автобус, осакатил жена в Шумен

1
Пострадалата остава без лява ръка, лекари се борят за живота ѝ
Пострадалата остава без лява ръка, лекари се борят за живота ѝ

Пострадалата остава без лява ръка, лекари се борят за живота ѝ

Полицаи установиха след около два дни оперативно-издирвателни действия 63-годишен шофьор на автобус от Шумен, причинил пътно произшествие, при което тежко пострада жена от града, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Ася Йорданова, предаде БТА.

Пътният инцидент възникна вчера сутринта, около 7:20 часа, в района на кръстовището между булевардите „Мадара“ и „Ришки проход“ в Шумен. 61-годишната жена е пресичала пътното платно на пешеходна пътека, но е била блъсната от завиващия в това време автобус. Закачила се и е била влачена метри по асфалта.

Тя е откарана в болницата в областния град с множество наранявания, в тежко състояние и с опасност за живота. Тя е с ампутация на лява ръка под лакътната става, с фрактура на седем ребра и пневмоторакс на бял дроб, съобщи по-рано днес Йорданова.

Пострадалата при катастрофата е изпаднала в шок, с множество наранявания и не можеше да каже какво се е случило, отбеляза вчера Йорданова и призова хората, които са станали свидетели на инцидента, да се обадят на тел. 054877221. От полицията умоляваха гражданите и за записи от видеорегистратори на автомобили, преминали в района на пътното произшествие между 7:00 и 7:30 часа, но не е подаден нито един сигнал до полицията, уточни в обедните часове днес Йорданова.

Извършените множество оперативни действия от полицейските служители за установяване на извършителя на тежкия инцидент по-късно през днешния ден са дали резултат. Установен, задържан и разпитан е 63-годишен мъж от Шумен. Водачът е привлечен към наказателна отговорност, повдигнато му е обвинение. Работа по документиране на престъплението продължава под ръководството на компетентната прокуратура, допълни Йорданова.

От Областната дирекция на МВР в Шумен призовават водачите да шофират разумно, да спазват правилата за движение и да бъдат особено внимателни в тъмните часове на денонощието, на разсъмване и когато се стъмнява. Оттам отправят апел и към пешеходците - да бъдат внимателни и да не излизат внезапно на пътното платно, тъй като не могат да предвидят действията на водачите, дали ще могат да спрат навреме и да ги пропуснат да пресекат. От полицията в областния град отправят апел и към всички свидетели на пътнотранспортни произшествия – да подават сигнал на тел 112 или в най-близкото полицейското управление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари