Задържаха над 2 800 контрабандни стоки на "Дунав мост"

0
Те са били в багажа на двама пътници в автобус от Турция за Румъния
Те са били в багажа на двама пътници в автобус от Турция за Румъния Снимка: Агенция Митници / архив

Митнически служители задържаха 2717 текстилни изделия и 102 парфюма в багажа на двама пътници в автобус от Турция за Румъния.

На 03.06.2021 година, около 10 часа, митническите инспектори отклоняват за проверка превозното средство, което напуска страна в района на ГКПП Дунав мост-Русе. В чантите на един от пасажерите митническите служители откриват 210 чифта маратонки, 260 чифта чехли и 95 спортни комплекта. Артикулите са с надписи Adidas, Nike, Guess, Emporio Armani, Moncler и Tommy Hilfiger, съобщиха от Агенция Митници.

В багажа на друг пътник са открити 2152 броя мъжки и дамски слипове на световно известни марки (Hugo Boss, Calvin Klein, Karl Lagerfeld, Tommy Hilfiger). Освен бельото той пренасял и 102 тестера на парфюми в разфасовки по 100 и 125 мл. Те също са с логата на световно известни марки.

И двамата пътници не са представили към момента на проверката документи за закупуването на стоките или митнически документи за въвеждането им на територията на Република България. Артикулите са задържани като предмет на митническо нарушение, а на притежателите им са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари