Задържаха магистър по фалшиво евро

0
Задържаха магистър по фалшиво евро

Цял отряд ченгета бяха наобиколили приседнал мъж с белезници на пътя Кюстендил – София над с. Цървеняно. Веднага познах арестувания – Вальо Студента. Тарашиха го за фалшиво евро. Той ги прави супер. Едно към едно, като истински са.“ Това сподели тираджия, станал преди дни неволен свидетел на спецакция на Държавна агенция „Национална сигурност“. Агентите тогава откриха в тайник в „Мерцедес“ холограмни стикери за производство на фалшиви пари. Експерти се произнесли, че холограмите са повече от прецизно изработени.

След първоначалния арест Валентин Грозданов-Студента (49 г.) бе освободен срещу 1500 лева гаранция. По-късно тя бе намалена на 1000 лева, тъй като Грозданов обяснил, че е студент последна година и няма възможност да плати гаранцията. Официалната информация по задържането на Студента бе доста оскъдна. В града се коментира, че били проверени три адреса в Кюстендил и в село Шипочано, където семейството му има къща. Там били намерени купюри от по 100 и по 20 евро, принтер, компютър, флаш памет и др.

Според запознати по време на акцията били задържани и двама албанци, клиенти на Грозданов. Официално това обаче не беше потвърдено.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари