Задържаха кмета на Одеса

1
Генадий Труханов е един от обвиняемите по делото за одеския завод "Краян"
Генадий Труханов е един от обвиняемите по делото за одеския завод "Краян" Снимка: Фейсбук

Генадий Труханов е един от обвиняемите по делото за одеския завод "Краян"

Кметът на Одеса Генадий Труханов е задържан. НАБУ (Национално антикорупционно бюро на Украйна) смята Труханов за организатор на корупционна схема, включваща присвояване на над 90 милиона гривни (над 4,3 милиона лева), съобщи УНИАН, предаде "Фокус".

Както съобщиха за "Краян" от Специализираната антикорупционна прокуратура на Одеса, съдебният състав на Върховния административен съд уважи искането на прокурора за промяна на мярката за неотклонение на кмета на града. Той е един от обвиняемите по делото за одеския завод "Краян".

От службата уточни, че обвиняемият не е платил определения от съда депозит от 30,866 милиона гривни (1. 494 лева). Затова прокурорът поиска промяна на мярката за неотклонение - от парична гаранция в задържане под стража с алтернатива на гаранцията.

През септември 2016 г. Общинският съвет на Одеса купи сградата на фалиралия завод "Краян“ за 185 милиона от частна компания, която в началото на същата година плати на търг 11,5 милиона за комплекса. Кметът на Одеса Генадий Труханов и други длъжностни лица станаха обвиняеми по случая.

На 14 ноември 2018 г. Малиновският районен съд на Одеса започна разглеждането на делото по същество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари