Задържаха адвокатски сътрудник за присвояване на 8 имота чрез измамна схема

0
Ощетени са самотноживеещи възрастни хора и наследници на починали
Ощетени са самотноживеещи възрастни хора и наследници на починали

Ощетени са самотноживеещи възрастни хора и наследници на починали

Служители на „Икономическа полиция“ при СДВР разкриха схема за имотни измами.

Задържан е адвокатски сътрудник, на когото са повдигнати обвинения за документни престъпления, както и за държане на оръжия и боеприпаси.

Арестът е осъществен след няколко месечна оперативна работа от служители от отдел „Икономическа полиция“ в СДВР. При воденото разследване била установена схема за неправомерно придобиване на право на собственост върху множество недвижими имоти, при която са ощетени самотноживеещи възрастни хора и наследници на починали. Идентифициран бил и авторът на схемата - 57-годишен мъж, адвокатски сътрудник. Той е действал чрез подставени лица. След придобиването на правото на собственост върху имотите, те извършвали фиктивна замяна с обвиняемия за други недвижими имоти извън столицата или движими вещи, с многократно по-ниска стойност. Според събраните до момента данни по този начин мъжът е придобил 8 апартамента с висока материална стойност в различни части на столицата, съобщиха от СДВР.

След доклад на материалите в прокуратура е поискано и получено разрешение за претърсване и изземване от адреси и МПС на територията на София, като искането е предварително съобразено с разпоредбите на чл. 33 от Закона за адвокатурата, с оглед функционалната неприкосновеност на адвокатите и адвокатските сътрудници. Искането на разследващите органи и наблюдаващият прокурор е одобрено от Първоинстанционния софийски районен съд и разрешение за действията е дадено. На 16 януари били предприети действия по ареста на 57-годишния мъж, задържани били още две жени и мъж, които след разпит са освободени. В рамките на проведени процесуално-следствените действия от адреси и автомобили са намерени и иззети инкриминирани документи, голямо количество незаконно оръжие и значителен брой боеприпаси.

След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура 57-годишният е привлечен като обвиняем по чл. 339 ал.2 и чл. 316 във връзка с чл. 309 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Подробности по воденото разследване съобщиха заместник директорът на СДВР ст. комисар Мирослав Данаилов и началниците на отделите „Разследване“ и „Икономическа полиция“ в СДВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари