Задължителни ястия за Великденската трапеза

1
Класически и по-разчупени предложения
Класически и по-разчупени предложения Снимка: Dunavmost

Кои са задължителните ястия за Великденската трапеза, които трябва да предложите на семейството си?

Вариации, предложени от Gotvach.bg:

Зелена салата

Именно сега е моментът за любимата на всички зелена салата, защото е прясна и сезонна. Класиката си я знаете - маруля, репички, краставичка и зелен лук.

Традиционни ястие за <strong class='keys'>Великден</strong>

Естествено към нея пасват и всички онези яйца, които не сте успели да боядисате, защото са се спукали. Както се казва - храна не се хвърля!

Можете да разнообразите обичайната нашенска зелена салата, ако я приготвите с къдрава салата, айсберг или копф салата и прибавите към нея и царевица.

Или пък да приготвите салата табуле, защото за нея освен булгур ще ви е необходима също една съставка, попадаща в категорията на пресни и свежи продукти - магданоз. Не може да се пропусне и факта, че той действа чудесно на мъжкото либидо, което така или иначе пролетно време се изостря.

Супа за Великден

За да сервирате супа на великденската трапеза, използвайте всякакви зеленяши, за които се сетите - спанак, лапад, коприва, киселец и още много други.

<strong class='keys'>Великден</strong>ски <strong class='keys'>ястия</strong>

Те са богати на желязо и идват тъкмо навреме, когато след тежките зимни гозби, организмът ни изпитва дефицит към този химичен елемент. Бихме ви посъветвали обаче към зелените супи да прибавяте само картофи или ориз, но не и фиде.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари