Зачестяват случаите на вандалски прояви в Русе

1
Ремонтираните с европейски средства улици и площади в Русе стават все по-често обект на вандализъм
Ремонтираните с европейски средства улици и площади в Русе стават все по-често обект на вандализъм

Ремонтираните с европейски средства улици и площади в Русе стават все по-често обект на вандализъм.

Това съобщи кметът на града Пламен Стоилов и призова гражданите към активна позиция, когато станат свидетели на подобни инциденти.

Както Dunavmsot.bg ви съобщи, преди 2 дни обновения площад "Батеберг" бе станал обект на внадалски прояви. Макар че има монтирано видеонаблюдение в цялата централна градска част, зачестяват случаите на вандалски прояви в Русе.

"Жена отива и си скубе храсти от тия, които сме ги сложили само в петък. Просто си ги скубе с корените, взема си ги в торбичката и си ги носи в тях. Знаем адреса, знаем коя е. Група деца на детската площадка на "Батенберг" , пък, играят и късат цветя, скубят храсти, учителката стои до тях. Това художествено осветление, което направихме под дърветата, практика е да се скача върху тях да видим колко са здрави стъклата. Втори случай имаме на откраднати над 150 метра кабел над Тутракан, в новоизградения участък. За мене е изключителна наглост да трошиш нещо, което е създадено и е толкова красиво, за да радва хората", разказа кметът на града Пламен Стоилов.

Той допълни, че на заловените извършители обикновено дори не им се повдигат обвинения на база на видеозаписите. Възстановяването на щетите винаги е за сметка на данъкоплатците, затова и кметът призова гражданите да сигнализират незабавно в полицията, когато станат свидетели на такива вандалски прояви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари