Забравили сме как се живее с усмивка и мечти!

1
Ще се преборим, ще успеем, осъзнаят ли гражданите силата си няма какво да ни спре!
Ще се преборим, ще успеем, осъзнаят ли гражданите силата си няма какво да ни спре!

Това е готвачката ни в хостела. Не съм виждал по-усмихнат човек.

Пети ден сме в Гренобъл, Франция.

Защо всичко ни се усмихват? Защо всички ни поздравяват? Дори случайните минувачи на улицата те поздравяват с усмивка. Защо всички си карат колелетата с каски? Защо лекарят те преглежда половин час? Защо после още половин час ти обяснява в детайли всичко? Защо накрая на диктофон за две минути изговаря отчета за прегледа? Защо лекарят не пише и няма дори химикал на бюрото си? Защо ми казаха, че без значение дали ще се случи трансплантацията, френската държава ще ми върне всички разходи, като донор - за самолетен билет, хотел и т.н., защото стимулират донорството ? Защо ми казаха, че българската държава е отказала да заплати предварителните кръвни проби, които изпратихме в клиниката в Гренобъл (600 евро), а Буда даде 43 милиона на Гергов? Защо готвачката идва по три пъти, да ни пита дали имаме нужда от нещо? Защо няма един фас на улицата?

Знам защо. Защото тези хора са изградили общност с ценности и морал, които ангажират всеки дори с усмивката си да влее своята енергия в общността. И всичко това с образование, образование и пак образование! "Аз съм умен, ти си умен и затова се разбираме". Познато ли ви е?

И в същото време това общество е раздирано от ежедневни стачки и протести. Заради същото. Защото са изградили общност, която реагира на всяка неправда!

ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО - това е силата, която движи всичко!

И тук има корумпирани политици, продажни магистрати и некадърни управници, не се съмнявам. Има и граждани, които ги измитат от властта и това ограничава нанесените щети до минимум.

Не познавам нито Франция, нито французите. Описвам петдневните си усещания и впечатления. Но познавам добре България и кочината, в която живеем. И знам решението. Да съградим нашето си гражданско общество и да изринем мафията от властта. Гешевци, борисовци, цацаровци, пеевци, ченгета и корумпета, цялата гнусна банда трябва да бъде изрината, за да реанимираме държавата си. Можем да го направим. Тази битка ще се води и ще бъде спечелена на площадите. БОЕЦ правим точно това и с личен пример и действия увличаме будните и будим заспалите. Даваме вяра на обезверените и кураж на примирените.

Забравили сме как се живее с усмивка и мечти!

Ще се преборим, ще успеем, осъзнаят ли гражданите силата си няма какво да ни спре!

Георги Георгиев - БОЕЦ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари