Забраниха ползването на дронове в София

0
Забраната влиза в сила на 10 януари и ще важи до 30 юни 2018 година
Забраната влиза в сила на 10 януари и ще важи до 30 юни 2018 година

Ползването на дронове, балони, планери, дирижабли и скоковете с парашути се забраняват в някои части на столицата, заради европредседателството.

Това става ясно съобщение на сайта на главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация". Забраната влиза в сила на 10 януари и ще важи до 30 юни 2018 г.

Ограничението няма да се прилага в почивни дни и официални празници. За тези дни ще се иска предварително разрешение и само ако не се провеждат събития, свързани с председателството. Мерките се въвеждат с цел да се осигури безопасността на участниците в мероприятията по време на българското председателство на Съвета на Европейския Съюз.

Забранените зони за дронове до височина 1000 м са централната градска част, зоната около "Пирогов", хотел "Хилтън", Киноцентъра, кръстовището на улиците "Секвоя" и "Беловодски път" в Бояна.

Забрана има и за района на Лъвов мост, паметника "Васил Левски", зала "Универсиада", метростанция "Жолио Кюри", мола на бул. Черни връх", болница "Лозенец", "София Тех Парк" и близкия мол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари