Забраниха "Кърмещите богини" във "Фейсбук"

0

Млада фотографка показа, че кърменето на публични места е нормално със серия красиви и трогателни кадри.

Фотографка от 5 години и майка на две деца Ивета Айвънс е създала проект, наречен "Breastfeeding Goddess" (Кърмещите богини). С помощта на серия красиви и трогателни снимки на кърмещи майки, Ивета иска да напомни, че кърменето е нещо нормално, пише Блиц.

"Аз кърмех своите деца навсякъде където исках – от църквата до пазара и скъпите бутици. Смятам, че майките трябва да кърмят децата си тогава, когато те си поискат” обяснява Ивета.

"Децата сами знаят, кога им е време да отвикнат от гръдта, майките също. Непознатите хора нито знаят това, нито пък трябва да ги вълнува”, добавя тя.

Нейният фотопроект беше забранен за публикация във Фейсбук с мотив, че е доста откровен. Но Ивета не се тръшна да хленчи, тъй като творбите й в момента са включени в популярната изложба в Чикаго "I breastfeed my toddler" (Аз кърмя своето дете)
Скоро ще бъде публикувана и книгата "Breastfeeding Goddess" с нейните снимки.

Продължителното кърмене може всяка година да спаси живота на над 800 000 бебета и благодарение на защитната си роля срещу някои детски болести да позволи на здравеопазването да икономиса милиарди долари в световен мащаб, сочат резултатите от няколко изследвания, цитирани снощи от Франс прес.

Едва едно на всеки 5 деца е кърмено до 12-месечната си възраст в богатите страни, а едно на всеки три деца - до 6-месечната си възраст в страните с малки и средно големи доходи, пише сп. "Лансет".

В резултат милиони деца по света не се възползват изцяло от благотворния ефект от майчината кърма, са заключили изследователите.

Тя задоволява всички хранителни нужди на бебето през първите 6 месеца от живота му. Световната здравна организация препоръчва бебетата да бъдат кърмени, докато навършат 6 месеца, и частичното им кърмене до двегодишна възраст.

Кърменето отдавна е с репутацията, че има благотворен ефект върху здравето и на пеленачето, и на майката.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари