За първи път жена от Саудитска Арабия ще участва в „Мис Вселена“

0

Жените в ислямската държава са изправени пред множество ограничения

Тази година Саудитска Арабия ще участва за първи път в престижния конкурс за красотаМис Вселена“.

Въпреки големия брой ограничения за жените в тази ислямска страна, 27-годишната моделка Руми Алкахтани ще има възможноста да се състезава за титлата, съобщава „Индипендънт“.

Алкхатани публикува снимка със знамето на Саудитска Арабия и сподели впечатленията си преди пътуването до Мексико, където ще се проведе конкурса.

"За мен е голяма чест да участвам в конкурса Мис Вселена 2024. Това е първото участие на Кралство Саудитска Арабия в подобно състезание. От все сърце благодаря на всички хора, които ме подкрепят. Щастлива съм, че ще бъда първият представител на страната си на такова международно състезателно ниво", коментира тя в Инстаграм.

Руми Алкахтани има бакалавърска степен по дентална медицина, говори три езика - английски, френски и арабски, и се занимава с моделиране. Тя вече има титли, получени от други конкурси за красота в страната си – като „Мис Близък изток“, „Мис Арабски свят 2021“ и „Мис Жена“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари