За първи път у нас е забелязано гнездящо розово фламинго

1
Около 80 птици вече мътят своите яйца в Атанасовското езеро
Около 80 птици вече мътят своите яйца в Атанасовското езеро

Около 80 птици вече мътят своите яйца в Атанасовското езеро

За първи път в историята на България на територията на страната е забелязано гнездящо розово фламинго, съобщиха от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Това се е случило вчера в Бургас. Около 80 птици вече мътят своите яйца в Атанасовското езеро. Новосформираната колония е от около 600 индивида и вероятно броят на гнездата ще се увеличава през следващите дни, обясниха от дружеството във Фейсбук страницата си.

"Фламингото е чувствителна към човешкото присъствие птица. Много е важно в периода на гнездене да няма никакво движение на хора в самото езеро", посочиха от БДЗП.

"През последните години фламингото се превърна нова емблема на нашия град. Затова община Бургас започна все по-често да включва образа му в рекламните си материали", казаха от пресцентъра ѝ.

Освен фламинги в Атанасовското езеро пребивават къдроглави пеликани, саблеклюни, ангъчи, малки и големи бели чапли, бърне, различни видове патици и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари