За първи път българин оглави Световната дентална организация

0
Новият шеф на организацията е председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков
Новият шеф на организацията е председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков Снимка: Facebook / Николай Шарков

Новият шеф на организацията е председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков

За първи път българин е избран за ръководител на Световната дентална организация.

Новият шеф на организацията е председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков. Това е станало на конгреса на организацията, който се провежда от 24 до 27 септември в Сидни, Австралия, информира БНР.

Новината съобщи главният секретар на Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов:

"Това е един огромен престиж за всички нас, второ за д-р Николай Шарков, защото без неуморна работа няма как да се случат нещата, но той не е сам, за целия екип, за целия Управителен съвет на Българския зъболекарски съюз. Тази организация формира политиката в световен мащаб, свързана с денталното здраве най-общо казано и имаща неразделна част към останалата част от здравето".

Миланов допълни, че избирането на д-р Шарков за лидер на организацията, която обединява 147 страни, е признание, че българската стоматологична помощ е на световно ниво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Petko
    Bravo!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари