За Коледа Джо Байдън пожела по-малко политическа „отрова“

0
Преди 50 години президентът на САЩ е загубил първата си съпруга и малката си дъщеричка в автомобилна катастрофа малко преди Коледа
Преди 50 години президентът на САЩ е загубил първата си съпруга и малката си дъщеричка в автомобилна катастрофа малко преди Коледа Снимка: АР/БТА

Преди 50 години президентът на САЩ е загубил първата си съпруга и малката си дъщеричка в автомобилна катастрофа малко преди Коледа

Президентът Джо Байдън произнесе коледно обръщение от Белия дом, като пожела на все по-разединената Америка „ново начало“, включително прочистване на „отровата, която зарази нашата политика и ни настройва един срещу друг“.

Лидерът на демократите наскоро зае по-агресивна позиция срещу опозиционните републиканци, но за Коледа празничното му послание беше съсредоточено върху темите за помирението и единството. „Надявам се този коледен сезон да отделим няколко момента на тих размисъл, да намерим тази тишина... в сърцето на Коледа и наистина да се погледнем“, каза Байдън от празничен Белия дом, украсен с дървета, гирлянди и бели светлини. „Не като демократи или републиканци. Не като членове на червения екип или на синия екип. А като това, което наистина сме, сънародници американци, събратя човешки същества, които трябва да бъдат третирани с достойнство и уважение“, заяви президентът на САЩ. цитиран от АФП и БГНЕС.

80-годишният мъж често говори в началото на своя мандат за необходимостта от помирение на фона на раздора, останал след президентството на Доналд Тръмп. Връщайки се към тази тема, пламенният католик отправи послание на съпричастност и спокойствие. „Никой никога не може да знае през какво преминава някой друг, какво наистина се случва в живота му“, каза Байдън, докато приканваше американците да „разпространят малко доброта“ тази Коледа.

Преди 50 години Байдън загуби първата си съпруга и малката си дъщеричка в автомобилна катастрофа малко преди Коледа. Той напомни на американците, че освен радост, "Коледа може да бъде време на голяма болка и ужасна самота".

Президентът наскоро постигна законодателни успехи, както и междинни избори, които се оказаха по-добри за демократите от прогнозите. Очаква се той да вземе дългоочакваното решение в началото на новата година дали ще се кандидатира отново за президент през 2024 г., след като обсъди своето бъдеще по празниците със семейството си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    русенец
    А аз ти пожелавам някой да ти стъпи на маркуча с кислорода.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари