За глашатай на ГЕРБ има ваксини без ред, а за цял дом пенсионери в Русе нито една

4
​Приближена до властта политоложка се оплака, че се е почувствала зле след втора доза ваксина срещу Ковид-19
​Приближена до властта политоложка се оплака, че се е почувствала зле след втора доза ваксина срещу Ковид-19

Приближена до властта политоложка се оплака, че се е почувствала зле след втора доза ваксина срещу Ковид-19

Само ден след поредния огласен случай за липса на ваксини в дом за възрастни хора, ставаме свидетели на поредния пример как близките до властта получават ваксини без ред, изпреварвайки хората, които имат най-голяма нужда от тях. В неделя сутринта говорителката и пламенна защитничка на ГЕРБ проф.Антоанета Христова се оплака, че се е почувствала зле след втора доза ваксина срещу Ковид 19. Простите сметки показват, че професорката е получила първата си доза по времето, когато националният ваксинационен план на управляващите беше обърнат с главата надолу и истинските „зелени коридори“ обслужваха само политици, бизнесмени и приближени до властта, както и техните близки, пише Big 5.

Вече е всеизвестен факт, че РНК ваксините на Pfizer и Moderna се получават само с връзки, а приятели и роднини на тези, които ги разпределят, изпреварват официалния ред. Както винаги, ощетени са най-уязвимите – възрастните хора и тези с хронични заболявания, които са последни на опашката. Сред тях са и 170-те обитатели на дома за стари хора „Възраждане“ в Русе, където през лятото пламна огнище на Ковид. Оказва се, че заради липса на ваксини там няма нито един имунизиран.

Пожелаваме здраве на проф.Антоанета Христова, но в същото време тя дължи отговор на какво основание и с чии протекции е изпреварила хора, които чакат ред за ваксини и са в нужда? Морално ли е случващото се? Интересно ще бъде да чуем и коментара на социалната психоложка за все по-засилващото се чувство за несправедливост и недоверие към властта покрай провалената ваксинационна кампания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук