За два загубени човешки живота - едва пет години затвор

2
Близките на загиналите момчета поискаха максимално наказание от 20 години
Близките на загиналите момчета поискаха максимално наказание от 20 години Видео: NOVA

Инцидентът стана през ноември 2020 година край пловдивското село Кадиево

Пет години затвор за два отнети живота. Тази присъда постанови окръжният съд в Пловдив на 19-годишния Петър Маринашки, предаде NOVA

Младежът беше осъден за катастрофата, при която загинаха двама негови приятели на 16 и 17 години. В колата му са пътували още две момчета, едното е получило трайно увреждане.

Автомобилът излиза от пътя и се блъска челно в дърво. Инцидентът стана през ноември 2020 година край пловдивското село Кадиево. Според магистратите Петър Маринашки е управлявал автомобила под въздействието на наркотици. Той остава и без шофьорска книжка за 8 години.

Близките на загиналите момчета поискаха максимално наказание от 20 години.

„Както казва майката на Виктор – оттам има врата. От там ще влезе и ще излезе през вратата. а гробът няма врата. Нашите деца ги няма завинаги”, коментира Галина Илчева, майка на едно от загиналите момчета.

„Там не е възпитателно учреждение, там е репресивно учреждение”, коментира Йордан Давчев, адвокат на подсъдимия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари