Южноафрикански вариант на КОВИД-19 у нас е установен при чужденец

0
Заразеният с южноафриканския вариант е мъж между 30 и 40 години, временно пребиваващ в страната. Бил е карантиниран и вече е излекуван
Заразеният с южноафриканския вариант е мъж между 30 и 40 години, временно пребиваващ в страната. Бил е карантиниран и вече е излекуван Снимка: БНТ

Той е с много леки симптоми и е карантиниран

"През последната седмица в Националния център по заразни и паразитни болести са секвенирани и анализирани 200 проби. От тях при 190 се доказа британският вариант. Това са проби, изпратени от страната. В проби, които са изпратени от "Пирогов" се доказаха 7 щама, принадлежащи към делта варианта - индийския вариант на коронавируса и 1 към бета варианта - т.е. южноафриканският вариант". Това заяви на брифинг пред медиите директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Ива Христова, цитирана от БНТ.

Това са проби, изпратени в периода 6-14 юни.

Бета вариантът е при чужденец, временно пребиваващ у нас. Той е с много леки симптоми и е карантиниран. При 7-те други проби - само един от тях е хоспитализиран. Останалите 6 са с много леки симптоми и са настанени на домашно лечение и карантина.

Заразеният с южноафриканския вариант е мъж между 30 и 40 години, временно пребиваващ в страната. Бил е карантиниран и вече е излекуван.

С Делта варианта са заразени две жени и петима мъже на възраст между 30 и 55 години. Само един от тях е бил хоспитализиран, останалите са били на домашно лечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари