Юрист: Това е удар за цялата ни страна

1
Целта е да се съсипе държавата ни, а старите членки на Съюза да възвърнат силата си
Целта е да се съсипе държавата ни, а старите членки на Съюза да възвърнат силата си

Българските превозвачи се обърнаха към Европейския парламент, който с редица процедурни трикове прие спорните поправки в пакета "Мобилност".

С тях международните превозвачи от периферията на ЕС ще бъдат поставени пред финансови препятствия, за разлика от колегите си в Германия, Австрия, Франция. 

Български евродепутати призоваха правителството да подаде иск в Европейския съд в Люксембург. В знак на протест срещу пакета "Мобилност" родните превозвачи запалиха камион в Пловдив. 

"Това е удар за цялата ни страна. Целта е да се съсипе държавата ни, а старите членки на Съюза да възвърнат силата си. В момента браншът на превозвачите в България работи добре. Това ще спре, ако бъдат приети промените. Повечето превозвачи са малки фирми. Те моментално ще фалират. Пазарът на труда в Европа не е наводнен от превозвачи. Дори не съм убеден, че в чужбина българските превозвачи ще получат по-добри условия. Заплатите у нас са много близки до тези в Европа", посочи юристът Венцислав Трендафилов от Съюза на международните превозвачи, предава Bulgaria ON AIR.

В студиото на "България сутрин" гостът поясни, че родните превозвачи са запалили камиона, защото искали да покажат, че така не може да се продължава. 

"Този сектор е силен и засяга много хора. Този европарламент се опитваше да препуска в приемането на тези законодателни промени. Този парламент няма да може да приключи темата. Следващият ще трябва да довърши пакета "Мобилност". Превозвачите са готови да отстояват правата си. Гласоподавателите трябва да изберат хора, които ще защитават интересите им", подчерта Трендафилов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари