Юксел Кадриев ходи на уроци по пиано и пеене

0
Точно преди Рождество Христово водещият на новините по bTV записа кавър на песента „Let it snow”
Точно преди Рождество Христово водещият на новините по bTV записа кавър на песента „Let it snow” Снимка: bTV

Точно преди Рождество Христово водещият на новините по bTV записа кавър на песента „Let it snow”

„Идеята дойде от нищото. Много малко от близките и приятелите ми знаят, че от близо две години ходя на уроци по пиано и пеене“, сподели в специално интервю в „Тази неделя“ по bTV водещият на Новините Юксел Кадриев.

С моята учителка по пеене Мариета Петракиева един ден репетираме и се разпяваме. Тя ми каза – защо не пуснеш в социалните мрежи как нещо пееш. Казах си - добре, сигурно ще стане много готино. Оттам всичко тръгна лавинообразно“, добави той.

Песента записват за половин час, на следващия ден снимат клипа, а на по-следващия ден е готов. Клипът набира огромна популярност. Кавър версията му на песента „Let it snow” е гледана близо 400 хил. пъти в YouTube за седмица.

Мислехме, че може да се случи нещо подобно, но не очаквахме в такъв мащаб да се развихри всичко и за толкова кратко време“, коментира водещият.

„Харесвам хубавата музика. Нямам конкретен жанр. За мен тя е два типа – весела и тъжна. Музиката е създадена да докосва най-фините частици на душата и го прави от толкова години“, казва Юксел Кадриев.

Тъй като нотите са числа, музиката е числа във времето и пространството, но в ритъм“, коментира той.

Другото вълшебство

„Не знам дали го мога. С Мишо Белчев съм си говорил, който ми даде много кураж, когато издадох моята стихосбирка. То просто идва. Изпитваш някаква емоция и текстът идва, а аз просто го записвам“, споделя Кадриев за поезията си и добавя, че идва от преживени неща.

Една от последните творби, които пише, се ражда случайно, след като се разхожда на безлюден остров. Вдъхновението му идва от камък в бистрата вода, който е във формата на сърце.

Празниците и вярата

„Много често забравяме за Бог, че той е вътре в нас, че той е около нас. Бог е любов. Когато се събуждаш сутрин - ти не се събуждаш просто от сън. Ти всяка сутрин възкръсваш. Ако започваш деня си с тази мисъл и тази благодарност – животът и денят ще протичат по различен начин“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари