Ясен Тодоров остава на поста си

0
Прокурорската колегия отказа да се занимава с отстраняването на Ясен Тодоров от НСлС
Прокурорската колегия отказа да се занимава с отстраняването на Ясен Тодоров от НСлС Снимка: БТА

Прокурорската колегия отказа да се занимава с отстраняването на Ясен Тодоров от НСлС

ВСС отказа да освободи Ясен Тодоров като заместник-директор на Националната следствена служба, предаде репортер на БГНЕС.

Това стана с гласа 7 “за” и 1 “против”.

Светлана Бошнакова от ВСС отбеляза, че поддържа своето становище от 31 май - тя приема предпоставките, че директорът на НСлС може да прекрати правомощията на своя заместник, но ще гласува против внесеното решение.

Решението може да се обжалва в 14 дневен срок във ВАС.

Агенцията припомня, че на 12 май директорът на Националното следствие Борислав Сарафов, който в момента е изпълняващ функциите главен прокурор Борислав Сарафов внесе искане за освобождаване на Ясен Тодоров от длъжността заместник-директор на Националната следствена служба (НСлС). То беше внесено във Висшия съдебен съвет (ВСС) и отправено до Прокурорската колегия на ВСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари