Ярослав Качински: Полските жени нямат достатъчно деца, защото пият прекалено много

0
Раждаемостта в Полша намалява от няколко години и Качински е загрижен за демографската ситуация
Раждаемостта в Полша намалява от няколко години и Качински е загрижен за демографската ситуация Снимка: БТА / АР

Раждаемостта в Полша намалява от няколко години и Качински е загрижен за демографската ситуация

Лидерът на управляващата консервативна националистическа партия в Полша Ярослав Качински се оплака през уикенда от ниската раждаемост в страната, която според него се дължи на прекомерната консумация на алкохол от младите жени, с което предизвика лавина от критики от опозиция и независими медии, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

В събота в Елк Качински изрази мнението, че за демографската ситуация в страната са отговорни различни фактори, включително "определено отношение на хората и особено на дамите". "Ако се запази ситуацията, при която до 25-годишна възраст младите жени пият колкото мъжете на същата възраст, няма да има деца. Не забравяйте, че мъжът, за да стане алкохолик, трябва да превиши мярката средно в продължение на двадесет години, а една жена само за две години", каза той.

Качински уточни, че е получил тази информация от лекар, който му казал, че "е успял да излекува от алкохолизъм една трета от пациентите си от мъжки пол, но нито една от жените".

Политикът подчерта, че не е привърженик на това жените да имат деца в много ранна възраст, защото "жената трябва да узрее, за да бъде майка". "Но ако до 25-годишна възраст тя пие много - тук малко се шегувам - това не вещае нищо добро в тази област".

Качински обикаля полските провинции, за да мобилизира поддръжниците на своята партия "Право и справедливост" за парламентарните избори през 2023 година. Той подхвана темата за раждаемостта и вчера.

"В събота казах, че младите жени се състезават с мъжете по консумация на алкохол. Обективно погледнато, това е вредно. И един честен политик, ако бъде информиран за това, трябва да говори за това, защото това е вредно".

Според Централната статистическа служба раждаемостта в Полша намалява от няколко години. ПиС, която е на власт от 2015 година, се опита да промени това, като създаде надбавка от над сто евро за второ и всяко следващо дете.

Феминистките кръгове и опозицията смятат, че засилването на законовите разпоредби, които ограничават абортите, включително в случаи на малформация на ембриона, може да е насърчило някои жени да избягват забременяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    До 2:
    Ха-ха-хах! Яко си недоебана! Застаряваща, разведена, грозна тьотка с котка! Типичен клиничен патологичен случай!
  • 4
    3
    от 2
    Имах предвид Качински колко деца има, нито едно, а брат му - само едно.
  • 3
    2
    до 2
    А ти колко деца имаш? Николко! Остави тогава жените да си пият и не давай акъл!
  • 4
    1
    Аз
    "... и деца ще ви направиме ! "
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари