Японците се опасяват, че Китай може да нахлуе в Тайван

1
Япония разглежда сигурността на съседен Тайван като тясно свързана със своята собствена
Япония разглежда сигурността на съседен Тайван като тясно свързана със своята собствена Снимка: Bloomberg LP

Девет от всеки десет японци се опасяват, че Китай може да нахлуе в Тайван, след като Русия нападна Украйна, показва проучване, цитирано от Bloombergtv.bg.

Повече от половината от 1040-те анкетирани в събота от Центъра за изследване на социални нагласи към университета "Сайтама", заявяват, че имат "силни опасения" относно перспективата за китайски действия срещу Тайван. Около 33% са заявили, че изпитват известна степен на безпокойство, сочат социологическите данни.

Япония, която е в териториален спор с Китай за верига от острови в Източнокитайско море, като цяло разглежда сигурността на съседен Тайван като тясно свързана със своята собствена.

От анкетираните 87% са заявили, че са обезпокоени от руската инвазия в Украйна, а 30% смятат, че японското правителство трябва да засили санкциите срещу Москва.

Решението на Япония да изпрати на Украйна бронежилетки е "разумно", смятат 61% от анкетираните. Около 11% заявиха, че Япония не трябва да помага на Украйна с военни средства, но два пъти повече от тях казаха, че страната им трябва да обмисли по-активно предоставяне на военна подкрепа на източноевропейската държава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    4
    до 3
    Така е! Всеки има право да изяви простотията си по начина, по който му харесва.:) Продължавай, забавно е. Май със Зеленски сте на един дилър.:)
  • 4
    3
    Наблюдател
    До 2 - живеем в демокрация мога свободно да си изкажа мнението! Вова това ти ли си?
  • -5
    2
    до 1
    Ти дежурен хамериканофил ли си? Веднъж любопитен, наблюдател.:) Запри се, бе момче! Отвори си очите, зарежи службата!
  • 4
    1
    Наблдател
    Мечо Пух е много по-умен от Вова Късокраки, знае че интереса на китайската икономика зависи от пазарите на САЩ и Европа! Изкуфелият КаГеБеец ще го изритат собствените му марионетки пардон олигарски.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари