Японка направи каяк от селфи на вагината си, арестуват я

0
Японка направи каяк от селфи на вагината си, арестуват я
Снимка: Reuters

Художничката Мегуми Игараши бе арестувана и е заплашена от затвор до 2 години, защото изработи каяк, чиято горна част е във формата на вагината й. Тя е проверявана за разпространяване на "неприлично съдържание", което според 42-годишната японка е "вбесяващо".Мегуби обеща да се бори докрай за правото си да отправи предизвикателство срещу "дискриминацията" - според нея – на която е подложена заради нежеланието да се дискутира ролята на вагината в японското общество.

Игараши работи под псевдонима Рокуденашико и изработи жълтата лодка, след като събра с кампания в интернет около 10 000 долара за проекта. Като благодарност към някои от дарителите, тя изпратила данните от сканирането за 3D принтер на вагината си.

Именно това стана основание за арестуването – защото разпространявала неприлично съдържание – и може да бъде осъдена на затвор или на глоба до 25 000 долара.

Японката твърди, че миналата събота в дома й пристигнали 10 полицаи и първоначално си помислила, че искат да конфискуват каяка, който била направила като "поп-арт изследване на темата за манко" (вулгарна японска дума за вагина – бел.ред).

"Не можех да спра да се смея, докато обяснявах на полицаите, които ме гледаха мрачно. Изобщо не очаквах да ме арестуват. Дори докато конфискуваха произведенията ми, си мислех, че от това ще излезе страхотна история. А после ми поставиха белезници и ме задържаха. Сега направо съм бясна", споделя тя пред "Ройтерс".

Над 17 000 души се подписаха в онлайн петиция за незабавното освобождаване на Игараши. Тя може да бъде държана до края на месеца преди да й бъдат повдигнати обвинения.

Случилото се засяга спора за правата на жените в Япония и за художествена свобода, казва нейният адвокат Казуюки Минами. Правното определение какво означава "неприлично" в Япония е доста размито и ключовият пункт в спора ще бъде дали самата вагина може да бъде смятана за нещо неприлично. "Борбата ще е трудна", допълва той.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари