Янка Такева: В учебниците за 6 клас има нелепи неща

1
Не очаквайте скоро да има промени, заяви Такева
Не очаквайте скоро да има промени, заяви Такева Видео: NOVA

Не очаквайте скоро да има промени, заяви Такева

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева коментира дали трябва да има цялостна промяна в съдържанието на учебниците. По думите ѝ в учебния материал за 6 клас има нелепи неща, на които дори децата се смеят.

Не очаквайте скоро да има промени, по няколко причини. Направиха работни групи, но това е един много труден процес и трябва внимателно да се работи в тази посока. Надявам се и следващият екип на МОН да продължи в тази посока. Убедена съм, че трябва да се промени съдържанието на учебниците по история, литература, география, които формират българската идентичност. Трудно е, защото има много политика. Всяко нещо се оспорва. Има и много силно влияние на академичната общност”, поясни Такева, цитирана от NOVA.

Тя е провела среща със създателя на глобалното изследване PISA д-р Андреас Шлайхер, с когото са коментирали образователната система у нас. Според него образованието ни е на добро ниво, но децата трябва да се научат на повече креативност.

В последното изследване на PISA пише, че 28% от децата у нас са тревожни заради семействата си. Те не са сигурни, защото живеят в непълни семейства”, поясни председателят на Синдиката на българските учители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари