Ядрен експерт: Анексирането на АЕЦ е световен прецедент

0
От действията на персонала на АЕЦ „Запорожие” зависи безопасността на централата, каза проф. Янко Янев
От действията на персонала на АЕЦ „Запорожие” зависи безопасността на централата, каза проф. Янко Янев Видео: NOVA

От действията на персонала на АЕЦ „Запорожие” зависи безопасността на централата, каза проф. Янко Янев

Проф. Янко Янев е ядрен експерт. Той е директор на Института за ядрени знания във Виена. Той коментира АЕЦ „Запорожие”, която се намира в Украйна и е най-голямата в Европа.

Напрежението върху персонала е огромно. От неговите действия до голяма степен зависи безопасността на централата”, заяви в ефира на NOVA проф. Янев. По думите му анексирането на АЕЦ е световен прецедент.

Напоследък тя е в центъра на военни действия. Създава се ситуация, която няма равна на себе си. Такава ситуация никога, никога не се е случвала”, категоричен беше ядреният експерт. Той припомни, че с указа си руският държавен глава Владимир Путин е обявил всичко в анексираните територии за руска собственост.

Ако това беше работилница за обувки, някак си бих го разбрал. Но когато става въпрос за атомна електроцентрала, която е обект на международно законодателство, на специфически изисквания за безопасност…”, каза още проф. Янев и подчерта, че дори на него му е сложно да разбере какво точно се случва в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    А бе...
    Тоя „експерт“ не знае ли, че руснаците са построили тази АЕЦ? И че си е тяхна? И че е в реда на нещата да си я вземат обратно? Мммм?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари