Я да си ядем и пием, разваляте ни кефа с тия мрачни приказки за вируса...

4
Онези, които мислите, че е излишна паника и истерия - за по-умни ли се смятате от щабове от лекари, вирусолози и т. н. експерти по цял свят, които предлагат и правителствата налагат неистови мерки?
Онези, които мислите, че е излишна паника и истерия - за по-умни ли се смятате от щабове от лекари, вирусолози и т. н. експерти по цял свят, които предлагат и правителствата налагат неистови мерки?

Винаги е имало хора, които вярват в конспирации, но изглежда част от аудиторията се нуждае от постоянно ограмотяване.

По повод мои статии за коронавируса срещнах коментари, че съм печелел хонорари от нещастието на хората. Някой някъде си представя, че някаква световна конспирация ми плаща хонорар да плаша хората. Сигурно същата, която е платила хонорар на правителството да въвежда извънредно положение и на парламента да го гласува с пълно мнозинство.

И въобще - онези, които мислите, че е излишна паника и истерия - за по-умни ли се смятате от щабове от лекари, вирусолози и т. н. експерти по цял свят, които предлагат и правителствата налагат неистови мерки?

Или мислите, че държави като Италия и САЩ, Китай имат излишни пари, да потрошат трилиони долари и евро, да затворят градове и граници, да спрат полети, да построят две болници за седмица (в Китай)?

Решили са да си нанесат малко щети, ей така за разнообразие?

Сигурно вие ще решите въпроса без паника - я да си ядем и пием, разваляте ни кефа с тия мрачни приказки за вируса...

Ето един цитат от д-р Дaниeлe Мaкини, лeкaр oт бoлницaтa “Хумaнитac Гaвaцeни”, в Бeргaмo:

"Cигурeн съм, чe кoгaтo видитe интубирaни млaди хoрa във cпeшнoтo, или пo-лoшo, cвързaни c ЕСMО (изкуствено дишане), вcичкaтa caмoувeрeнocт, чe cтe млaди щe ce изпaри. И дoкaтo имa хoрa, кoитo в coциaлнитe мрeжи ce хвaлят, чe нe ги e cтрaх, игнoрирaйки прeдупрeждeниятa и ce oплaквaт, чe нoрмaлният им живoт и нaвици ca нaрушeни, eпидeмиятa ce рaзрacтвa."
...

Властите в Бергамо обявиха, че са свършили местата в моргата и труповете вече се настаняват в църквата. Да не казваме такива новини? Те и медиите пострадаха. В Торино беше затворена редакцията на в. “Стампа” след установяването на един човек в нея с коронавирус.

Иван Бакалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари