Взрив на товарен кораб в Черно море

0
Експлозията се случва в близост до делтата на река Дунав
Експлозията се случва в близост до делтата на река Дунав

Експлозията се случва в близост до делтата на река Дунав

Взрив наложи евакуирането на 12-членния екипаж на товарен кораб в Черно море, в близост до делтата на река Дунав, съобщи Ройтерс, цитирана от БНР.

Не се съобщава за ранени сред моряците, сред които има турци, египтяни, ливанци и сирийци.

Туитър

Причината за експлозията, засегнала машинното отделение на кораба, се изяснява, но румънските власти изпратиха в района миночистач и специално обучени водолази.

В момента на взрива корабът, натоварен с цимент, е бил в румънски териториални води на 7 морски мили от пристанището Сулина, където е изчаквал реда си, за да навлезе в канала Бистрое, от украинската страна на реката.

Делтата на Дунав е сред районите с най-натоварен трафик в Черно море през двата месеца, откакто Русия излезе от зърнената сделка.

Поради заплахата за Одеса и близките пристанища, за износа си на зърно Украйна разчита главно на дунавските си портове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари