Вятър с пориви до 25 м/сек се очаква в Русе

3
Обявен е жълт код за областта
Обявен е жълт код за областта Снимка: iStock

Оранжев код за обилни валежи и силен вятър е в сила за 4 области в страната, жълт е кодът в други 20 области.

Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предава Агенция Фокус.

Предупреждението от втора степен за обилни валежи от дъжд и силен вятър е валидно за областите Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково. Там се очакват значителни валежи с количества до 65 mm, както и силен вятър от юг-югоизток с пориви до 20-25 m/s.

Жълт код за обилни валежи от дъжд е обявен за областите Перник, Кюстендил, София-град, София област, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Габрово и Стара Загора. В тези области се очакват значителни валежи с количества до 35 mm. За област Стара Загора е в сила и предупреждение за силен вятър от юг-югоизток с пориви до 20-25 m/s.

Предупреждение от първа степен за силен вятър е обявено за областите Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол. В тези области се очаква силен вятър от юг-югоизток с пориви до 20-25 m/s. За областите Добрич, Варна и Бургас е валидно и предупреждение за силен вятър по крайбрежието, който се очаква да е от юг-югоизток, около и след обяд с пориви до 17-20 m/s (7-8 бала по Бофорт). Вълнението на морето в района на Добрич и Варна ще бъде около 4 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари