Вучич: Не се боя, че ще ме замерят с камъни в Косово!

1
Ще се боря, защото народът е избрал храбри хора, които могат да го защитят, а не да си седят по кабинетите, заяви сръбският президент
Ще се боря, защото народът е избрал храбри хора, които могат да го защитят, а не да си седят по кабинетите, заяви сръбският президент Снимка: БГНЕС / Архив

Президентът на Сърбия Александър Вучич реши да не отменя посещението си в Косово и Метохия този уикенд, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Ще отида в Косово утре и вдругиден, програмата ми ще е доста натоварена. Ще предложа комплекс от икономически мерки. Не се боя, че ще ме замерят с камъни или че ще стане нещо по-сериозно, ще се боря, защото народът е избрал храбри хора, които могат да го защитят, а не да си седят по кабинетите", заяви в специално обръщение Вучич и призова косовските сърби да дойдат на планираната среща с него в неделя.

По-рано днес сръбският президент Вучич се срещна с шефката на дипломацията на ЕС Федерика Могерини в Брюксел в рамките на поредния кръг от диалога за нормализиране на отношенията между Белград и Прищина, но отказа да разговаря с делегацията от Косово. Ръководителят на сръбската правителствена служба за Косово Марко Джурич каза, че срещата е отменена, защото ЕС не е създал достойни условия за диалог.

Преди това Вучич беше обявил, че след преговорите в Брюксел ще посети Косово на 8 и 9 септември.

По-рано председателят на косовския парламент Кадри Весели допусна, че е възможно посещението на Вучич да бъде забранено от властите в Прищина. Той също така заплаши, че ако Вучич се опита да премине границата на Косово без разрешение на косовските власти, ще го сполети съдбата на Марко Джурич, който на 26 март бе задържан от косовската полиция в Косовска Митровица и закаран в Прищина в белезници.

Вучич заяви, че очаква посещението му в Косово през уикенда да премине спокойно.

"Спазили сме протокола за визити, всичко би трябвало да премине спокойно. Не е в техен интерес да повторят това, което направиха с Марко Джурич. Няма да допусна някой да унизи Сърбия по такъв начин", заяви сръбският президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари